Kirjan sisältö

Kirja on nimensä mukaisesti täynnä työkaluja kitaransoiton perusosaamiseen, säestämiseen ja improvisointiin. Esitystapa piirrosesimerkkeineen on pyritty tekemään mahdollisimman käytännönläheiseksi ja pelimannihenkiseksi, joten nuotinlukutaito tai aiempi teoriantuntemus eivät ole välttämättömiä vaativampienkaan asioiden opettelulle. Opiskelun tueksi oppaan mukana tulee DVD-levy videoesimerkkeineen ja harjoitustaustoineen.

Oppaan tarkoituksena on saattaa alkuun kaikilla keskeisillä osa-alueilla, joita kitaransoittoon liittyy, olipa kyseessä sitten vasta-alkaja tai jo pidemmälle edennyt soittaja.

Perustaidot
Parinkymmenen sivun kokonaisuus vasta-alkajalle ja kertausmateriaaliksi

Nuotinluku
Otelauta-, viivasto- ja rytmiharjoituksia sekä yleisimmät merkinnät

Tekniikka
Tärkeimmät äänenmuodostustavat, plektra- ja sormiharjoituksia

Teoriaa ja käytäntöä
Perusasiat intervalleista, asteikoista, soinnuista ja säestämisestä

Soinnut
Perustaidot-osassa alkanut sointujen opettelu jatkuu nelisoinnuilla ja laajemmilla soinnuilla

Komppaus
Neljänkymmenen sivun kokonaisuus sisältää säestysesimerkkejä eri tyyleihin: pop, rock/blues, funk/groove, perinteinen tanssimusiikki, näppäily, latin, jazz

Melodian harmonisointi
Perusharjoituksia melodian ja sointujen soittamiseksi yhtä aikaa

Improvisointi
Kahdeksankymmenen sivun kokonaisuus rock/blues- ja jazzimprovisoinnista. Otelaudan visuaalinen hahmottaminen on keskeinen osa opettelua.

Ohjelmisto
Sisältää vinkkejä harjoitteluun, kitaristiluettelon tutustuttavaksi sekä satoja kappale-ehdotuksia tyylisuunnittain jaoteltuna instrumentaali- ja säestyskappaleisiin. Lopussa on vielä tilaa harjoituspäiväkirjan pitoon.

Tämän kirjan tavoite on saavutettu, jos se soittamaan oppimisen lisäksi auttaa tunnistamaan musiikillisia asioita helpommin, kehittymään omatoimiseksi harjoittelijaksi ja ottamaan työkalut musikaaliseen hyötykäyttöön .